tirsdag 13. januar 2009

Regntiden er i gang!

Foto: Carlos Barros



Mine to første uker her nede har vært preget av sol og varme, noe som selvfølgelig ikke er å forakte. Men på søndag satte regntiden inn for fullt og de neste månedene vil være våte, med store mengder nedbør som skaper store utfordringer for mange.

For oss som bor i et hus av en viss standard er ikke regnet til større bryderi, annet enn at livet generelt er mer komfortabelt når sola skinner og man kan jobbe med brunfargen.
I slumområdene handler regntiden om så mye mer. Den er en evig kamp for å skåne hus og helse og å komme seg gjennom med livet i behold. Store områder legges under vann, veier ødelegges av vannmassene og fremkommeligheten blir kraftig redusert. Sykdommer og epidemier sprer seg i stor hastighet når vannet stiger og drar med seg søppel og kloakk.

I regntiden ser man tydelig virkningene av Misjonsalliansens arbeid. Mikrokredittkunder som har skaffet seg en inntekt gjennom små lån har nå kanskje fått seg et murhus på fast grunn istedetfor et bambushus på påler, og er derfor skånet mot de verste herjingene. Misjonsalliansens arbeid handler ikke om kun å sikre barn skolegang eller en familie et levebrød. Det skjer store endringer i menneskers muligheter for et trygt liv - livsviktige endringer i menneskers liv.


Regnet har inntatt Casa Alianza

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar