onsdag 22. april 2009

Store ting skjer!


Myndighetene er endelig kommet på banen og ser ut til å realisere det som i beste fall har vært en fjern drøm for de fattige i slumområdet Nigeria i Guayaquil. Nå får de et komplett samfunnssenter med skole, idrettsbaner og helsesenter.



Nærområdet rundt skolen.

Området Nigeria har alltid vært et glemt område av Guayaquil. Området ligger på øya Isla Trinitaria. Her lever folk i dyp fattigdom - i enkle bambushus gjerne på påler over elva. Misjonsalliansen har i flere år vært til stede i området med kirkearbeid, mikrokreditt, og de siste par årene også i forbindelse med etablering av barneskolen Isabell Herreria Herreria. For et år siden sto bambusskolen på påler over elva, nå har den fått fast grunn og rundt 250 barn har fått et skoletilbud de ellers måtte ha sett langt etter.

Minister og koordinator for sosial utvikling,Nathaly Celi ( i midten) studerer byggplanene sammen med andre fra regjeringen.

Myndighetene på banen

Nå om dagen skjer det store ting på skolen. Myndighetene, med president Raphael Correa, har besluttet å ta arbeidet med skolen videre slik vi i Misjonsalliansen ønsker. Og det er ikke småtteri som planlegges.

Et komplett samfunnssenter med skole fra 1. til 10. trinn, fotball- og basketbane, helsesenter med psykolog- og legetilbud, datasal for elever og nærmiljø er noen av planene. Arbeidet har vært i gang for fullt i noen uker, og om seks måneder skal det hele etter planen stå ferdig.

Denne skolen hadde ikke eksistert om det ikke var for Misjonsalliansen og givere og faddere i Norge. Og det er ikke bare barna i området som blir berørt av dette. Takket være grunnlaget som er lagt av Misjonsalliansen, vil hele lokalsamfunnet få et unikt tilbud som forhåpentligvis vil skape store ringvirkninger både for barn og voksne.

Da jeg sammen med blant annet Ecuadors utdanningsminister besøkte skolen i dag, var hele nærmiljøet samlet på skolen. Takknemligheten for alt som gjøres var stor, og smilene og håndtrykkene satt løst blant både voksne og barn. For dette handler om så mye mer enn et nytt flott skolebygg.

Det skaper håp og framtidsmuligheter og gir mange mennesker troen på at det fins en vei ut av fattigdommen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar